Szybkie pralinki orzechowe, z masła orzechowego

Ostatnio w prowadzeniu bloga niestety się opuściłam. Masa przepisów czeka na wrzucenie. Zdjęcia na bloga robione są na bieżąco, ale niestety nawał obowiązków powoduje, że nie mam czasu usiąść i napisać w miarę sensownie wyglądającego wpisu. Obiecuję poprawę 🙂 Zamierzam wrócić do 2 wpisów na tydzień i to już niebawem.

Z racji braku czasu wszystkie przepisy jakie ostatnio przygotowuje zajmują dosłownie 5 minut pracy. Pralinki jakie dzisiaj Wam przedstawiam to najszybsze na świecie pralinki, powstałe z masła orzechowego i mąki migdałowej. (Kupując masło orzechowe zachęcam do czytania składu, większość kupnych maseł orzechowych w swoim składzie posiała około 20% oleju słonecznikowego lub rzepakowego! Polecam kupować w eco internetowych sklepach, gdzie w przyzwoitej cenie można kupić masło orzechowe z prawdziwego zdarzenia, czyli w składzie znajdziecie tylko orzechy arachidowe.)

pralinki orzechowe

Składniki:

  • 100g masła orzechowego (około 5 łyżek)
  • 1/2 łyżeczki stewii lub innego słodzika do smaku
  • 4 łyżki mąki migdałowej lub startych na tarce orzechów włoskich
  • 1 łyżka kakao

Starte na tarce migdały lub orzechy do obtoczenia pralinek.

Przygotowanie:

Wszystkie składniki wymieszać do uzyskania gładkiej masy.Wstawić do lodówki na 25 minut. Po schłodzeniu formować małe kuleczki i obtaczać w startych na tarce migdałach lub orzechach.

Podziel się postem z innymi



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *