Koktajl z leśnych owoców o kokosowej nucie

Komu koktajl? Łap przepis i podaj dalej. Jeżeli wykorzystaliście dobrze letni sezon, zrobiliście zapasy malin i jeżyn to pora najwyższa zacząć je wykorzystywać. Ogromne ilości witaminy C znajdujące się w tych owocach świetnie sprawdzą się teraz, kiedy zbliżają się już pierwsze chłody i organizm potrzebuje większego spożycia tej witaminy aby się ochronić prze przeziębieniem.
Intensywnie owocowy koktajl na mleku kokosowym, czyli koktajl bez laktozy, bez mleka, z dużą ilością błonnika zawartą zarówno w owocach, płatkach owsianych jak i kokosie. Pyszny, sycący, idealny na śniadanie 🙂

Składniki:

  • 1 szklanka mleka kokosowego
  • 1 szklanka mrożonych malin i jeżyn
  • 2 łyżki płatków owsianych
  • 4 daktyle – można zastąpić dowolnym słodzikiem
  • 4 łyżki kokosu

Z podanych proporcji koktajl wychodzi bardzo gęsty, raczej smoothie, można dodać więcej mleka. 🙂
Wszystkie składniki podane powyżej umieść w misie blendera, zmiksuj na gładka masę, skosztuj, ewentualnie dodaj więcej słodzika i delektuj się intensywnie owocowym smakiem.

Podziel się postem z innymi

Dodaj komentarz