Domowy burger – 100% wołowina

Zdrowe – niezdrowe, fastfoodowe gotowanie.
Burgerowe szaleństwo w mojej kuchni. Kombinuje  z różnymi rodzajami pieczywa, burger z kurczaka, zamiast bułki chleb – tutaj będę się dzieliła tymi najpyszniejszymi odkryciami.

Odkrycie pierwsze – mięso  z wołowiny 100% to klucz do sukcesu.

Odkąd odkryłam, że tajemnicą najpyszniejszego na świecie burgera, jest dobrze upieczona wołowina stał się on moim hitem obiadowym. Co jeszcze się musi znaleźć w idealnym burgerze? Zdrowa bułka, czyli taka bez ulepszaczy (może być chleb, są równie dobre. Polecałabym pieczywo żytnie lub pszenne na naturalnym zakwasie). Dużo zdrowych dodatków, czyli co masz pod ręką zielonego oraz sos – majonezowo-jogurtowy – z dodatkiem koperku – HIT. Wiem majonez nie zdrowy, ale wymieszany 50/50 z jogurtem naturalnym w ilości 1 łyżeczki do burgera tragedii nie czyni.

Co  znajduje się w moim zdrowym burgerze?

bułka gryczana
ogórek kiszony
pomidor
ser
ketchup
sos majonezowo-jogurtowy
(1 łyżeczka jogurtu, jedna łyżeczka majonezu+ opcjonalnie 1 łyżeczka koperku)
sałata lodowa

 

Podziel się postem z innymi

Dodaj komentarz